Крейчикова и Павлюченкова продължават, Сакари отпадна



01-07-2021 17:27 | Tennis24.bg

Финалистките от "Ролан Гарос" Барбора Крейчикова и Анастасия Павлюченкова записаха двусетови победи и се класираха с лекота за третия кръг на "Уимбълдън". Подобна съдба обаче нямаше полуфиналистката в Париж Мария Сакари, която отпадна в два сето от американката Шелби Роджърс.

Чехкинята Крейчикова, която спечели титлите и на сингъл, и на двойки на Откритото първенство на САЩ, се наложи със 7:5, 6:4 над германката Андреа Петкович. Крейчикова реализира общо 4 пробива от 5 възможности в целия мач, като два от брейковете и дойдоха в двата края на сетовете.

В третия кръг на турнира поставената под номер 14 Крейчикова ще играе с победителката от мача между украинката Марта Костюк и латвийката Анастасия Севастова.

Към третия кръг продължава и рускинята Анастасия Павлюченкова. Финалистката от Откритото първенство на Франция надигра с 6:3, 6:3 чехкинята Кристина Плишкова за 1 час и 8 минути игра.

Павлюченкова изоставаше с 1:3 гейма в първия сет, но спечели 10 от следващите 12 гейма, с което преобърна хода на мача.
В следващия кръг Павлюченкова отново ще има за съперничка тенисистка от Чехия в лицето на Каролина Мухова, която отстрани италианката Камила Джорджи след 6:3, 5:7, 6:3.

От турнира отпадна гъркинята Мария Сакари. Полуфиналистката в Париж отстъпи с 5:7, 4:6 пред американката Шелби Роджърс. Двубоят започна още снощи, но след първия сет бе спрян заради настъпилия мрак на Лондон. И днес обаче Сакари не успя да покаже нещо повече и се сбогува рано-рано с турнира. Следващата съперника на Роджърс ще бъде Елена Рибакина от Казахстан.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини