Пиронкова отстъпи пред хърватка на Уимбълдън



25-06-2021 15:28 | Tennis24.bg

Цветана Пиронкова загуби от хърватката Ана Конюх с 2:6, 6:4, 2:6 в III кръг от квалификациите за "Уимбълдън". Все още обаче има шанс българската топтенисистка да намери място в основната схема на третия за годината турнир от Големия шлем - като "щастлива губеща" от пресявките.

Днес от надпреварата в Лондон се отказа шампионката от 2019 г. Симона Халеп и така в основната схема се оваканти едно място. Пиронкова (№103 в ранглистата) участва в жребий за него заедно с другите три тенисистки с най-предно класиране сред отпадналите в III кръг на пресявките - Осеан Доден (№114), Кристи Ан (№118) и Уан Яфан (№123).

Спечели го американката Ан, която се падна да играе срещу Хедър Уотсън от Великобритания. Останалите три състезателки ще чакат ред при евентуални нови отказвания от турнира преди изиграването на всички мачове от I кръг.

В мача срещу Конюх днес бившата 1/2-финалистка (2010) и 1/4-финалистка (2011) в "Ол Ингланд Клъб" изпитваше сериозни затруднения в сервис геймовете си. Цвети позволи 11 брейкбола на противничката си и предаде подаването си четири пъти - по два пъти в първия и третия сет.

33-годишната Пиронкова игра по-стабилно във втората част, когато отрази и двете точки за пробив, открили се пред хърватката, и реализира решаващ брейк в 10-ия гейм - при третата и последна възможност, която Конюх ѝ даде в целия мач. Двубоят приключи за 1:44 ч.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини