Вожняцки: Аз съм отличен играч и ще остана такъв, въпреки загубата27-05-2011 21:10 | Николай Драгиев

Световната номер 1 Каролина Вожняцки обясни, че не счита за трагедия отпадането си от "Ролан Гарос" едва в трети кръг. Датчанката претърпя тежко поражение с 1:6, 3:6 от Даниела Хантухова.

Вожняцки, която се появи на пресконференцията със сълзи в очите, коментира че счита себе си за отличен играч и това няма да се промени с една загуба.

"Непрекъснато ме питат дали заслужавам да бъда номер 1, при положение че нямам титла от "Големия Шлем". Това не ме дразни. Освен това не чета вестници и свикнах с тези подхвърляния.

"Така беше и преди, когато ми казваха че никога няма да стана голяма състезателка, тъй като в Дания няма известни шампиони и не мога да изградя шампионски манталитет. Обаче аз станах отличен играч. И оставам отличен играч, независимо от днешната загуба. Ще се върна по-силна от преди на следващите турнири," закани се датчанката.

"Днес Даниела игра доста по-добре от мен, тя е много опитна. Това е неприятно поражение, но животът продължава. Рецептата, за да избегна подобни загуби, е да продължа да тренирам и да се усъвършенствам."

Вожняцки не пропусна да добави, че не счита клея за своя любима настилка.

"Преди всичко обичам да играя на хард. След това идва тревата, обожавам Уимбълдън, там все едно съм си вкъщи. Клеят хич не ми е по-вкуса, но мисля че мога да имам успехи и на него. Играта ми е универсална," заяви още Вожняцки.

ВИДЕО С ВОЖНЯЦКИ!
Коментари
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини