Надал ще пропусне Уимбълдън и Олимпийските игри



17-06-2021 14:40 | Станко Димов

Носителят на 20 титли от турнири от Големия шлем Рафаел Надал ще пропусне предстоящия турнир Уимбълдън, както и Олимпийските игри в Токио.

Испанецът сподели в емоционален пост във "Фейсбук", че "трябва да послуша тялото" и в момента има нужда от по-продължителна почивка след тежкия сезон на клей. Очаква се Надал да се върне на корта за турнирите на хард в Северна Америка през август и да бъде готов за US Open. 

"Реших да не участвам на тазгодишното издание на Уимбълдън и Олимпийските игри в Токио. Никога не е лесно да вземеш такова решение, но след като се вслушах в тялото си и обсъдих въпроса с екипа си, разбрах, че това е правилното решение", сподели Рафа.

"Целта е да удължа кариерата си и да продължа да правя това, което ме прави щастлив, което е да се състезавам на най-високо ниво и да продължа да се боря за професионални и лични цели на максимално ниво. Фактът, че има само две седмици между Ролан Гарос и Уимбълдън направиха по-трудно за тялото ми да се възстанови след изтощаващия сезон на клей. Това бяха два месеца на огромно усилие и взимам това решение с поглед към средносрочното и дългосрочното бъдеще", допълни Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини