Крейчикова е на финал след луда битка



10-06-2021 22:54 | Tennis24.bg

Барбора Крейчикова се класира за финала на "Ролан Гарос", след като сломи Мария Сакари след 7-5, 4-6, 9-7 след близо три часа и 20 минути страхотна битка.

Мачът между двете започна с три последователни пробива, като първата ракета на Гърция пое контрола при 3-1. Чехкинята обаче не само се върна в частта, но проби при 5-3, след което сервираше за сета. Тя обаче се пропука, но успя да нанесе решителен удар в 12-ия гейм. Втората част стартира с четири поредни гейма за Сакари, но Крейчикова върна един от двата пробива пасив. Все пак, гъркинята удържа аванса си и вкара срещата в заключителен трети сет.

Там драмата бе огромна, като Сакари проби в третия гейм, но загуби подаването си в най-важния момент от срещата, сервирайки за място на финала при 5-4. Тя пропиля един мачбол в деветия гейм, а след това спаси четири за съперничката, преди да преклони глава при петата възможност за затваряне на двубоя в полза на Крейчикова. Тя приключи с четири уинъра повече и пет грешки повече от Сакари, която не успя да стане първата тенисистка от Гърция, стигала финал в Шлема. Така, чехкинята ще играе на първия си финал в турнирите от Големия шлем.

Нейна опонентка в съботния спор за трофея ще бъде рускинята Анастасия Павлюченкова, която по-рано отстрани словенката Тамара Зиданшек след 7-5, 6-3. Крейчикова и Павлюченкова нямат официален двубой помежду си, а една от двете ще грабне първи трофей от Големия шлем в кариерата си.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини