Надал даде сет, но продължава към голямата цел



09-06-2021 19:16 | Tennis24.bg

Рафаел Надал победи Диего Шварцман с 6:3, 4:6, 6:4, 6:0 на четвъртфиналите на "Ролан Гарос" след близо 3 часа игра в Париж."Матадора" удари първи в откриващия сет след пробив в шестия гейм, но нисичкият аржентинец направи рибрейк. Последва нов пробив за испанеца, след който той затвори успешно частта в своя полза. 

Втората започна с три поредни гейма на сметката на Шварцман, но Надал върна пробива. Въпреки това, силната игра на южноамериканеца бе ознаменувана с успех в края на сета, когато той натисна и спечели с 6:4. Третият сет бе също така равностоен, но в края му ролите се размениха и Надал настъпи газта, за да се приближи максимално до полуфиналите в Париж.

Той го стори по впечатляващ начин, след като не даде сет на противника. Надал вече има 11 победи в 12 срещи с Шварцман, като го спря и миналата година на полуфиналите във френската столица. Той завърши с 35 уинъра и 29 непредизвикани грешки.

"Краля на клея" се класира за 14-ия си полуфинал на "Ролан Гарос", като неизменно е печелил в Париж, когато стига до тази фаза на турнира. Съперник на испанеца в спор за място в неделния финал ще бъде Новак Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини