Крейчикова и Гоф с първи четвъртфинал на турнир от Големия шлем



07-06-2021 16:01 | Tennis24.bg

Чехкинята Барбора Крейчикова се класира за първия си четвъртфинал на единично на турнир от Големия шлем. В мач от четвъртия кръг на "Ролан Гарос", Крейчикова се наложи над американката Слоун Стивънс с 6:2, 6:0 за едва 70 минути.

25-годишната Крейчикова, която преди дни в Страсбург спечели първата си титла индивидуално от турнири на WТА, имаше смазващо превъзходство във всички компоненти от играта. Чехкинята започна мача с пробив още в първия гейм, след което направи такъв и в петия, за да поведе с 4:1 и да затвория първия сет с 6:2. Във втория сет превъзходството на Крейчикова над Стивънс, двукратна победителка в Големия шлем и бивша финалистка в Париж, беше още по-сериозна, като непоставената чехкиня не даде и гейм на съперничката си.

Любопитно е да се отбележи, че Крейчикова достигна до четвъртфиналите на "Ролан Гарос" както на двойки при жените, така и на смесени двойки.

За място на полуфиналите Крейчикова ще играе с Коко Гоф, която продължи великолепното си представяне с бърза победа 6:3, 6:1 над тунизийката Онс Жабур. Благодарение на успеха младата американка, подобно на Крейчикова, се класира за първи път на четвъртфинал в турнир от Големия шлем.

С това поставената под №24 Гоф, която е на 17 години и 86 дни, стана най-младата четвъртфиналистка в надпревара от Голямата четворка от 2006 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини