Надал преди Ролан Гарос - за своята форма и съперниците



22-05-2021 14:48 | Николай Драганов

13-кратният шампион от "Ролан Гарос" Рафаел Надал коментира очакванията си тазгодишното издание на Откритото първенство на Франция. Нов триумф в Париж ще превърне испанецът в най-успешният тенисист на всички времена с 21 титли от Големия шлем. 


В момента Надал дели първото място с Роджър Федерер, с когото имат по 20 от най-ценните трофеи в света на тениса, като според Рафа няма да бъде никак лесно той да излезе пред Федерер след "Ролан Гарос".


"Има много играчи, които се представят отлично", коментира Надал, който си позволи да посочи и една възможна изненада: 22-годишният норвежец Каспър Рууд. Рафа отчете, че Рууд прави страхотен сезон на клей, като е успял да достигне полуфиналите на "Мастърс" турнирите в Монте Карло и Мадрид. Тази седмица той ще спори за титлата на финала в Женева.


Рафа посочи и още петима играчи, които могат да му създадат големи проблеми в Париж: "Доминик Тийм винаги е голям претендент. Циципас, Зверев, Рубльов, може би Шаповалов".


"Мисля, че наистина има много играчи, които се представят добре. Има страхотни играчи в топ добра форма. Разбира се, там ще бъдат и онези, за които всички знаем: Новак и Роджър. Така че нека видим какво ще се случи", коментира Надал.


По отношение на своята форма, испанецът заяви: "Чувствам се добре. Показах постоянство, спечелих два турнира, играх на два четвъртфинала и в края на клей сезона играя по-добре, отколкото когато започнах. Титлата в Рим беше голям позитив за мен".


Рафа все пак призна, че не приема нищо за даденост, особено когато става дума за толкова голям турнир като Откритото първенство на Франция. "Винаги е едно и също. Трябва да бъдеш там, да свикнеш с условията, да тренираш правилно преди турнира, а когато започне да се опиташ да бъдеш на много високо ниво още от самото начало. След това играеш ден за ден, надявайки се да покачваш нивото. Така се стараеш да си дадеш шанс за крайната победа", обясни Рафа.


През тази година "Ролан Гарос" ще започне на 30-ти май във френската столица. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини