Федерер: Сезонът за мен започна на трева



Федерер: Сезонът за мен започна на трева
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
19-05-2021 16:50 | Tennis24.bg

Разбирам, че определено няма да спечеля "Ролан Гарос" и това не може да бъде основната ми цел. Това каза Роджър Федерер, който във вторник се завърна на корта на домашна сцена на турнира на клей в Женева. 39-годишният швейцарец загуби с 1:2 сета от Пабло Абдухар, а след срещата заяви, че приема това за нормално.

 "Реалист съм относно перспективите си. И ако някой си мисли, че мога да спечеля "Ролан Гарос", значи греши. През последния половин век не си спомням нито един случай, когато (близо) 40-годишен тенисист, който не е играл от година и половина, да спечели три или пет сета без сериозна подготовка", каза Федерер.

"Няколко пъти казах, че сезонът за мен започва на трева. Предстоящите седмици са наистина важни в момента, независимо дали играя турнири или не, връщам се активно или просто тренирам с най-добрите играчи. Когато играете мачове, след това се възстановявате, играете отново и го повтаряте много пъти, свиквате с този режим и осъзнавате какво е да се връщате в турнирите", заяви Федерер, цитиран от "Tennis Majors".

Федерер е двадесеткратен победител в турнирите от "Големия шлем". Повече от година той не игра поради здравословни проблеми. През март 2021 г. той участва на турнира на ATP в Доха, където достига до четвъртфиналите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини