Аранча Рус сияе от щастие след победата над Клайстерс



26-05-2011 16:35 | Станко Димов

Аранча Рус е звездата на деня. 20-годишната холандка отстрани една от големите фаворитки за титлата на „Ролан Гарос” – Ким Клайстерс, поднасяйки първата сериозна сензация в схемата при жените. Нещо повече, Рус успя да спаси два мачбола и да навакса пасив 3:6, 2:5, за да се поздрави с крайния успех. 

 

„Много съм развълнувана от победата над Ким. Наистина играх добре и не се отказах, въпреки че в началото мачът никак не се развиваше добре за мен. Надявам се да продължа да играя по този начин и да достигна възможно по-напред в турнира”, сподели щастливата холандка. В трети кръг Аранча Рус ще се изправи срещу сексапилната рускиня Мария Кириленко. 

 

Очаквано на противоположния полюс бе настроението на победителката от последните два турнира от Големия шлем Ким Клайстерс. 

 

„Физически бях готова за мача. Още преди турнира си казах, че ако не съм в състояние да изиграя 3 сета, то няма никакъв смисъл да пътувам за Париж. Физически бях ОК, не това бе моят проблем. Истината е, че не играх така, както трябваше и както исках”, сподели Клайстерс. 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини