Победи за Зверев и Тийм в Рим, Медведев е аут



12-05-2021 19:16 | Tennis24.bg

Александър Зверев се класира за третия кръг на турнира от сериите Мастърс 1000 в Рим с награден фонд 2 милиона евро. Поставеният под номер 6 надделя лесно над боливийския квалификант Уго Делиен с 6:2, 6:2 за 80 минути.Германецът записа шеста поредна победа след титлата на турнира в Мадрид през миналата седмица.

"Трябваха ми няколко гейма, за да вляза в ритъм. Не беше лесно да свикна толкова бързо с разликата във височината от Мадрид до морското равнище в Рим, но съм доволен от играта си в този мач и от победата. Естествено в следващите срещи ще трябва да вдигна още нивото, но като за първи мач се справих доста добре", каза германецът.

За място на четвъртфиналите той ще играе срещу японеца Кей Нишикори, който спечели без игра срещу 11-ия поставен Пабло Кареньо Буста, след като испанецът се отказа заради болки в кръста.

Номер 4 Доминик Тийм беше само на две точки от отпадане след първия си мач в турнира за трета поредна година, но реализира обрат срещу унгареца Мартон Фучович.Тийм изоставаше със сет и 1:3 гейма във втория, но стигна до успех с 3:6, 7:6(5), 6:0 след малко повече от два часа и половина игра.

Фучович водеше с 5:4 точки в тайбрека на втория сет, но загуби три поредни точки, а след това австриецът доминираше изцяло в третата част.В третия кръг той ще срещне представителя на домакините Лоренцо Сонего, шампион от турнира в Каляри преди месец.

Седмият поставен Андрей Рубльов преодоля трудно начало срещу Ян-Ленард Щруф (Германия), но стигна до победата с 6:7(7), 6:1, 6:4.Друг руснак Даниил Медведев продължи колебливото си представяне на клей след загуба от сънародника си Аслан Карацев с 2:6, 4:6. За място на четвъртфиналите руснакът ще играе срещу Райли Опелка (САЩ).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини