Барти загуби сет, но продължава напред в Мадрид



01-05-2021 21:04 | Tennis24.bg

Ашли Барти се класира за третия кръг на турнира на червени кортове в Мадрид с награден фонд 2,55 милиона евро. Лидерката в световната ранглиста се наложи в три сета с 6:4, 1:6, 6:3 Тамара Зидансек.

Австралийката постигна пробив в деветия гейм на първия сет и след това сервира успешно, за да поведе в резултата. Във втората част словенската тинисистка, заемаща 80-та позиция в класацията на WТА, изненадващо проби на два пъти подаването на Барти и изравни резултата в двубоя. Лидерката в основната схема поведе с 2:0 след пробив в решителния сет, за да се поздрави с краен успех при първия си мачбол след точно два часа на корта. 

В следващия кръг Ашли Барти ще се изправи срещу Ига Швьонтек. Поставената под номер 14 полякиня победи с 6:3, 6:3 Луара Зигемунд (Германия).

Двукратната шампионка Петра Квитова също продължава в третия кръг след победа с 6:4, 7:5 срещу Анжелик Кербер. Поставената под номер девет чехкиня постигна решителен пробив в десетия гейм на първата част, за да вземе аванс в срещата. Във втория сет Квитова отново трябваше да чака до самия край, печелейки подаването на германката в 12-ия гейм. 

В третия кръг на турнира Петра Квитова ще играе срещу Вероника Кудерметова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини