От ATP мислят за Мастърс 1000 турнир на трева



26-04-2021 16:06 | Tennis24.bg

Мъжката тенис асоциация (ATP) разглежда възможността за провеждане на турнир от сериите Мастърс 1000 на трева във Великобритания като подготвителна надпревара преди Уимбълдън в бъдеще, разкри президентът на асоциацията Андреа Гауденци.

Турнирите от Мастърс 1000 са най-престижните след четирите надпревари от Големия шлем, като три от тях са на клей, а останалите шест са на твърди кортова. Никога досега не е имало турнир от Мастърс 1000 на тревна настилка след приемането на сериите през 1990 година, като надпреварите преди "Ол Ингланд Клъб" са от категории 500 и 250 в Германия, Великобритания и Нидерландия.

„Аз лично харесвам идеята за турнир от Мастърс 1000 на трева в седмцата след "Куинс" и Хале. Това е нещо, което предложих на собствениците и на ръководството. Допада ми идеята за силен турнир от категория 1000 преди Уимбълдън. Имаме Голям шлем на трева, но не и надпревара от Мастърс 1000. Очевидно е, че ще бъде обсъдено с всички, но това може да бъде начин да проведем голямо събитие във Великобритания“, каза Гауденци пред "Таймс".

Тазгодишният сезон на трева бе съкратен със седмица след отлагането на "Ролан Гарос" поради пандемията от коронавирус. Турнирът от Шлема на червено ще приключи на 13 юни, две седмици преди старта на Откритото първенство на Великобритания по тенис. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини