Григор Димитров ще дебютира на турнира в Ещорил другата седмица



21-04-2021 16:24 | Tennis24.bg

Григор Димитров ще се завърне на корта следващата седмица. Най-добрият български тенисист получи специална покана - "уайлд кард", от организаторите на турнира Millennium Estoril Open в португалския град Ещорил. Надпреварата е от категория АТП 250 и се провежда на клей.

 "Много се вълнувам, че ще играя на Millennium Estoril Open. Благодарен съм на организаторите на турнира, че ми осигуриха "уайлд кард" в последния момент", коментира Димитров пред официалния сайт на надпреварата. За българина това ще бъде първо участие в турнира.

Иначе това ще бъде общо шесто издание на турнира в Ещорил, който до момента е бил спечелен от петима различни тенисисти - Ришар Гаске (2015 г.), Николас Алмагро (2016 г.), Пабло Кареньо Буста (2017 г.), Жоао Соуза (2018 г.) и Стефанос Циципас (2019 г.). 

Миналата година надпреварата не се проведе заради панемията с коронавирус. През тази седмица Димитров трябваше да играе в Барселона (АТП 500), но отказа участие заради дентални проблеми, които дори го принудиха да се оперира. 

Водач в схемата в Ещорил ще бъде Диего Шварцман. Сред другите сериозни имена са Гаел Монфис, Пабло Кареньо Буста, Фабио Фонини, Кристиан Гарин, Марин Чилич и др. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини