Синер дебютира в Барселона с победа



Синер дебютира в Барселона с победа
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
21-04-2021 13:36 | Tennis24.bg

Яник Синер направи успешен дебют на турнира на червени кортове в Барселона с награден фонд 1.57 милиона евро. Поставеният под номер 11 елиминира във втория кръг Егор Герасимов с 6:3, 6:2 за малко повече от час.

19-годишният италианец, който почиваше в първия кръг, взе четири от последните пет гейма в първия сет, а във втория поведе с 4:1 по пътя към успеха. Синер, който достигна до първия си финал в сериите "Мастърс" в Маями в началото на месеца, започна седмицата на рекордното в кариерата си 19-о място в световната ранглиста.

"Очевидно мястото ми в световната ранглиста ми е добро, но за мен това не е най-важно за мен в момента. Желанието ми е да подобрявам играта си с всеки изминал ден. Естествено съм щалстив, че съм в топ 20, но пътят пред мен е дълъг и има още много върху какво да работя", коментира Синер.

В третия кръг той ще се изправи срещу представителя на домакините и номер 5 в схемата Роберто Баутиста Агут, който елиминира друг испанец Пабло Андухар с 6:4, 6:0. Двамата ще се срещнат за трети път през сезона, като Синер досега спечели и двата им мача в три сета.

"Той е невероятен играч. Много постоянен. Победих го в Дубай, а след това и в Маями, а сега се срещаме отново, за трети път за толкова кратко време. Ще бъде много трудна среща. Той е много, много солиден. Досега не сме играли на клей. Ще опитам да дам най-доброто от себе си", каза италианският тийнейджър.

Канадецът Денис Шаповалов също откри сезона на червено с успех над френския ветеран Жереми Шарди с 6:3, 7:5. Осмият в схемата Давид Гофен (Белгия) също достигна до третия кръг след 6:2, 6:4 срещу Пиер-Юг Ербер (Франция). За място на четвъртфиналите Гофен ще срещне британеца Камерън Нори, който отстрани номер 12 Карен Хачанов (Русия) с 6:4, 3:6, 6:3.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини