Григор Димитров срещу Надал винаги е гаранция за шоу



15-04-2021 14:18 | Tennis24.bg

Двубоят между Григор Димитров и Рафаел Надал приковава вниманието от програмата на Мастърс 1000 турнира в Монте Карло в четвъртък, както за любителите на zalagania-online.com, така и за ценителите на естетиката в играта и феновете на залозите.

Това ще бъде 15-и двубой между Димитров и левичаря от Майорка, като до момента испанецът води с убедителните 13-1 победи. Конкретно на клей балансът е 5-0 за Надал. Единственият успех на Григор над Матадора идва на четвъртфиналите на турнира на твърди кортове в Пекин през 2016-та година - 6:2, 6:4. Те ще се срещнат за четвърти път в Монте Карло, като хасковлията е спечелил само един сет досега - в първата им среща на четвъртфиналите през 2013 година, когато Надал триумфира с 6:2, 2:6, 6:4. Двамата играха и в предишните две издания на турнира през 2018 и 2019 година, в които испанецът надделя с един и същ резултат - 6:4, 6:1 - в първия случай на полуфиналите, а във втория - на осминафиналите.

Вчера световният №3 се изказа доста ласкаво за Григор Димитров.
„Григор е добър приятел, добър човек и страхотен играч. Ще ми бъде трудно срещу него. В миналото двамата сме играли доста емоционални мачове, най-вече тези в Шанхай, Пекин и Мелбърн“ каза испанецът на пресконференцията след успеха си срещу аржентинския квалификант Федерико Делбонис с 6:1, 6:2.

За Рафа това беше първи мач от Откритото първенство на Австралия насам, където той отпадна на четвъртфиналите след загуба в пет сета от Стефанос Циципас.

Григор Димитров винаги е споделял, че да победиш Рафаел Надал на клей е най-голямото предизвикателство в тениса. Този следобед българинът ще получи тази възможност.

Припомняме, до момента в турнира Григор Димитров няма загубен сет. В първия кръг българинът се справи с Ян-Ленард Щруф (Германия) с 6:3, 6:4. Последва дуел срещу опитния 34-годишен представител на Франция Жереми Шарди. Гришо показа известни колебания в първия сет, но все пак затвори мача със 7:6 (3), 6:4, за да си осигури място в третия кръг (осминафинал) и нов мечтаен дуел срещу Краля на клея.

Рафаел Надал вече 11 пъти е вдигал трофея в Монте Карло. Испанецът никога не е криел, че условията за ига му пасват идеално. Именно кортовете в Монте Карло се доближават максимално като условия с тези от „Ролан Гарос“, където испанецът има безпрецедентните 13 титли.

Дуелът между Димитров и Надал е трети от програмата на централния корт в Монте Карло и се очаква да започне около 16:00 часа, или веднага след края на двубоя между Новак Джокович и Даниел Евънс, които ще играят на корта преди тях.

Припомняме, че надпреварата в Монте Карло е първата за сезона от Мастърс 1000 сериите, която се провежда на червени кортове. Миналата година турнирът не се проведе заради пандемията с коронавирус, а през 2019 г. изненадващ шампион стана Фабио Фонини.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини