Джокович пренесе победната серия в Монте Карло



14-04-2021 15:12 | Tennis24.bg

Световният №1 и двукратен победител в турнира Новак Джокович започна участието си на червените кортове в Монте Карло с победа. Сърбинът се наложи с 6:4, 6:2 над младия италианец Яник Синер в „битката на поколенията“ в първия си двубой след Откритото първенство на Австралия през февруари, където той триумфира за рекорден девети път.

Срещу финалиста от Мастърс 1000 турнира в Маями, Джокович направи 20 печеливши удара и затвори двубоя за час и 34 минути игра.

„Чувствах се страхотно отново да съм на корта в Монако, където живея“, каза Джокович след срещата. „Използвам този клуб за подготовка вече 15 години, така че се чувствам у дома“.

„Беше много добра среща. Като за първи двубой тук съперникът ми беше труден. Яник е във форма. Той игра финал в Маями и като цяло се представя добре. аз успях да намеря точните изстрели в точното време“, добави сърбинът.

Джокович е спечелил всички 10 срещи, в които е участвал от началото на годината. За шести път в кариерата си сърбинът спечелва първите си 10 двубоя от сезона.

„Яник притежава много талант и вече доказа, че е бъдещето на нашия спорт. Всъщност, той е и настоящето на спорта, след като вече има зад гърба си финал на Мастърс 1000 турнир (в Маями). Той прави големи крачки в професионалния тенис“, коментира Джокович.

В следващия кръг сърбинът ще играе с Даниел Евънс, който по-рано днес се справи с Хуберт Хуркаш – 6:4, 6:1.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини