Три града приемат Финалите на Купа Дейвис



Три града приемат Финалите на Купа Дейвис
Свързани турнири
Тагове
13-04-2021 08:25 | Tennis24.bg

Финалите за Купа Дейвис 2021 ще се проведат в три града, като Инсбрук и Торино се присъединиха към Мадрид като домакини, съобщи Международната федерация по тенис (ITF).

Състезанието беше реформирано през 2019, като воденият от Рафаел Надал тим на Испания грабна трофея в надпреварата с 18 отбора в Мадрид, но проблеми с графика доведоха до няколко късни завършеци и слабо посетени мача. ITF сподели, че Мадрид, австрийският град Инсбрук и Торино в Италия ще приемат по две от шестте групи всеки, като последните два града ще домакинстват на по един четвъртфинал. Испанската столица ще приеме два двубоя от фазата на последните осем, полуфиналите и финала.

Финалите ще се проведат от 25 ноември до 5 декември. „Беше важно да намерим два европейски града, които са добре свързани с Мадрид, с подобни условия за игра, да осигурят гладък преход за играчите, пътуващи от другите места. Предвид потвърждаването на трите места, вече работим усилено да предложим най-доброто възможно събитие за 2021“, каза турнирният директор Алберт Коста.

Финалите през 2019 бяха първите във формат в един град под споразумението между ITF и Kosmos – инвеститорска компания, водена от футболиста на Барселона Жерард Пике, която финансира събитието. Изданието през 2020 бе отложено поради усложнения, предизвикана от пандемията от коронавирус. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини