Барти срещу Свитолина на полуфиналите



31-03-2021 11:45 | Tennis24.bg

Защитаващата титлата си Ашли Барти се класира за полуфиналите на силния турнир по тенис на твърда настилка в Маями (САЩ) с награден фонд 3,26 милиона долара.

Водачката в световната ранглиста не допусна пробив и елиминира поставената под номер 7 Арина Сабаленка (Беларус) с 6:4, 6:7(5), 6:3 и постигна първи успех над състезателка от топ 10 от 14 месеца.

Барти се нуждае от класиране на финала, за да запази първото място в класацията на WТА, от което може да бъде изместена от японката Наоми Осака, ако австралийката не успее, а Осака спечели титлата.

На полуфиналите Барти ще срещне номер 5 Елина Свитолина (Украйна), която отстрани без особени трудности Анастасия Севастова (Латвия) с 6:3, 6:2 за 69 минути и за първи път е в топ 4 на надпреварата.

"Винаги съм искала да се представя добре в Маями, защото това е един от най-големите турнири през сезона. Доволна съм от играта си досега. Сега ме чака мач с Ашли. Познавам я добре, играли сме доста пъти. Тя е номер 1 в света и това е страхотно за нея. Ще бъде голямо предизвикателство за мен, но се чувствам готова", каза Свитолина.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини