Анди Мъри започна убедително



24-05-2011 14:48 | Станко Димов

Анди Мъри започна уверено участието си на „Ролан Гарос” с победа 6:4, 6:1, 6:3 над Ерик Продон. Французинът, който премина през ситото на квалификациите, бе повече от непознат съперник за световния номер 4, което даваше лека надежда на домакините.

 

Още в самото начало на двубоя обаче Мъри смълчи зрителите на „Сузан Ленглен” и с пробив поведе с 3:1 гейма. И точно когато изглеждаше, че шотландецът няма да има проблеми да затвори сета, Продон намери начин да върне пробива.

 

За жалост на местните фенове обаче Продон поиска намеса на доктора, след като почувства болки. Още в следващия гейм Мъри нанесе втория си пробив, след което нямаше проблеми да поведе в резултата с 6:4.

 

От тук до края на мача първата ракета на Великобритания загуби само 4 гейма и фиксира участието си във втори кръг. Най-добрата новина за феновете на шотландеца е, че той не даде никакви индикации, че има здравословни проблеми.

 

Както е известно в навечерието на турнира Мъри почувства болки в слабините, но още тогава обяви, че „не е нищо сериозно”. В следващия кръг Мъри ще се изправи срещу италианеца Симоне Болели, който се справи с Франк Данчевич в напрегнат мач.


С победа на старта се поздрави и опитния хърватин Иван Любичич, който надви в 3 сета индиеца Сомдев Деварман. Във втори кръг Любичич ще премери сили с победителя от мача Филип Колшрайбер (Германия) – Сам Куери (САЩ, 24).
 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини