Експресно начало за водача в схемата Циципас



Експресно начало за водача в схемата Циципас
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
17-03-2021 14:17 | Tennis24.bg

Водачът в схемата Стефанос Циципас се класира за втория кръг на турнира АТР 500 в Акапулко с награден фонд 1 милион долара. Гръцкият тенисист се наложи в два сета над французина Беноа Пер с 6:3, 6:1 за малко повече от час игра.

"Не знаех какво да очаквам днес от Беноа. Мисля, че е доста сложно да играеш на турнир, на който не си играл досега. Доволен съм от начина, по който се представих. Публиката ми даде много енергия, подкрепяше ме през целия мач. Това винаги е важно, когато си новобранец в даден турнир, каза 22-годишният Циципас, който за осми път в своята кариера е водач на схема.

Циципас записа 13 уинъра, два по-малко от французина, а разликата между двамата направиха непредизвиканите грешки - само 16 за Стефанос и цели 24 за Пер. Гръцкият тенисист беше далеч по-ефективен и на сервис, а съперникът му направи девет двойни грешки.

Това беше 11-ата победа на Циципас от началото на сезона, в който той вече записа два полуфинала - на Откритото първенство на Австралия и в Марсилия.

Във втория кръг Циципас ще срещне американеца Джон Иснър.

В други срещи от първия кръг четвъртият в схемата Милош Раонич спечели срещу Томи Пол от САЩ със 7:6(6), 6:4, а шестият поставен Фабио Фонини (Италия) се наложи над сънародника си Стефано Травалия със 7:5, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини