Рубльов увеличи победната си серия в АТП 500 турнирите



02-03-2021 18:21 | Tennis24.bg

Световният №8 Андрей Рубльов увеличи победната си серия в турнири от категория АТП 500 на 16 мача, след като се справи с американския квалификант Маркос Гирон със 7:6 (1), 6:3 на старта на надпреварата в Ротердам. Двубоят продължи едва 78 минути, а четвъртият поставен направи три минипробива в тайбрека на първата част и взе първите три гейма във втората, за да се поздрави с деветата си победа за сезона (9/10).

По-рано през сезона Рубльов помогна на Русия да спечели второто издание на ATP Cup, а след това достигна до четвъртфиналите на Australian Open (загуби от Медведев).

„Беше труден двубой срещу Маркос, който идва от квалификациите и вече беше изиграл няколко мача тук. Отдавна не бях играл в зала и в началото на срещата бях малко стегнат“, коментира Рубльов след последната точка.

В края на миналата година руснакът триумфира последователно на три надпревари от категория АТП 500 – в Хамбург (победи на финала Циципас), Санкт Петербург (победи Чорич) и Виена (победи Сонего).

Във втория кръг в Ротердам Рубльов ще срещне бившия №1 в света и шампион в турнира от 2009 г. Анди Мъри.

„Анди е истинска легенда. С него имаме много добри отношения“, коментира Рубльов. „Наистина го харесвам много като тенисист и личност. В миналото той ме унищожи веднъж (Мъри го бие 6:3, 6:0, 6:2 на Australian Open 2017). Сигурен сън, че ще направим зрелищен двубой“.

В друг мач от деня, Алекс Де Минор надви с 6:1, 6:4 сънародника си от Австралия Джон Милман след едва 69 минути игра. Във втория кръг Де Минор ще премери сили с Кей Нишикори.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини