Известен e съставът на България за Купа Дейвис



22-02-2021 13:18 | Tennis24.bg

Новият капитан на България за Купа „Дейвис" Теодор Бачев обяви разширеният състав на националния отбор за предстоящия плейоф с Мексико. Мачовете са на 5 и 6 март в зала „София" и при победа нашите почти сигурно ще се сдобият с историческа промоция в Световна група I.
 
Националите ни ще бъдат водени от Димитър Кузманов, който днес се изкачи до №265 в световната ранглиста. Мико игра два поредни четврътфинала на турнири „Чалънджър" в ЮАР, а през януари стигна втори кръг на турнира на АТР в Анталия.

Още двама от героите в Анталия ще бъдат на разположение на Теодор Бачев: Адриан Андреев (осминафиналист на турнира на АТР и шампион в надпревара на ITF) и Габриел Донев, който след полуфинала на ITF миналата седмица се очаква да скочи с около 100 места в ранглистата идния понеделник.

В селекцията са още Александър Лазаров, Александър Донски и Васко Младенов, като последните двама ще се концентрират върху подготовката за двойката.

България има право да номинира пет човека за мачовете с Мексико, като в деня на тегленето на жребия (4 март) могат да бъдат направени до две промени в първоначалната селекция.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини