Наоми Осака отново е шампион в Австралия



Наоми Осака отново е шампион в Австралия
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
20-02-2021 12:07 | Tennis24.bg

Наоми Осака триумфира на Аустрелиън Оупън, след като надигра във финала Дженифър Брейди с 6-4, 6-3. Японката надви американката за около час и 20 минути игра, като спечели своята четвърта титла от Големия шлем от също толкова финали и втора в Мелбърн след 2019-а година.

Първият сет бе равностоен, като Брейди, играеща в първия си финал от Шлема, показа агресивна игра и въпреки че изостана с пробив за 1-3, тя го върна моментално и постави под напрежение Осака. Въпреки това, по-класната от двете тенисистки пречупи съперничката в ключовия момент в десетия гейм и поведе в сетовете. Във втората част тя пое контрола върху събития и дръпна на бърза ръка с два пробива за 4-0, преди Брейди да се отчете с връщането на един от тях и да направи загубата си по-почетна.

Американката подобри предишното си най-добро постижение в Шлема след полуфинала на домашна земя в Ню Йорк в края на миналата година. Тогава тя загуби отново от Осака, но в три тежки сета. Японката, от своя страна, триумфира за четвърти път в турнирите от най-висока категория в също толкова финали, изравнявайки по този начин легендата Моника Селеш.

Осака спечели втора титла в Мелбърн след тази през 2019, когато надви трудно Петра Квитова. Другите две титли на тенисистката са на Ю Ес Оупън 2018 (победа над Серина Уилямс) и 2020 (успех над Виктория Азаренка).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини