Джокович: Ако Саша беше спечелил този мач, щеше да е напълно заслужено



16-02-2021 16:15 | Tennis24.bg

Световният №1 Новак Джокович се класира за полуфиналите на Australian Open, след като победи Александър Зверев с 3:1 сета. От няколко дни сърбинът има физически проблеми, но въпреки това записва победа след победа в Мелбърн и вече е само на мач от нов финал в турнира.

„При тези условия влязох бавно в мача. Въпреки че направих добра загрявка, затова трябваше да настройвам играта си в движение. Имах късмет да пробия рано във втория сет. След това постепенно започнах да навлизам по-добре в мача, направих повече асове от него. До последния удар мачът можеше да бъде спечелен от двамата. Сега се чувствам уморен, трябва да поздравя Саша за битката, която даде, той ме тласна до лимита. Той започна лошо във втория сет, аз имах такъв епизод в третия. Някак си успях да си върна фокуса след счупената ракета. Ако той беше спечелил този мач, щеше да е напълно заслужено. Минал съм през много контузии в кариерата си, налагало ми се е да се отказвам, както на четвъртфиналите на Уимбълдън, така че това не се случва за първи път“, коментира Джокович в интервюто на корта.

„Благодарение на моя физиотерапевт успяхме да закърпим положението, правя всичко възможно, за да мога да бъда във форма, да тренирам в почивния ден. Признавам си, не съм го гледал изобщо (бел.ред. следващия му съперник Аслан Карацев), добър е – гледах го тук на турнира, но не и преди това. Много здрав физически, движи се добра, има доста сила от дъното на корта, хубав бекхенд, сервира добре и е страшно мотивиран. Григор игра по-добре днес за сет и половина, но след това дойде контузията. Според мен това се дължи на необичайните обстоятелства, дано скоро се върнем към обичайната рутина, защото това се отразява на нашите тела. Продължаваме напред в турнира, това ще бъде първият ни мач, очаквам го с нетърпение“, сподели още световният номер 1 след края на срещата.

Джокович ще играе на полуфиналите срещу Аслан Карацев.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини