Руска инвазия на Australian Open



15-02-2021 10:09 | Tennis24.bg

Руснаците Даниил Медведев и Андрей Рубльов се класираха за първи път за четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис.

Поставеният под номер 4 Медведев спечели убедително срещу Макензи МакДоналд (САЩ) с 6:4, 6:2, 6:3 за 89 минути и продължи победната си серия на 18 поредни мача.

Шампионът от Финалния турнир на АТП поведе с по 5:1 гейма в първите два сета, а в третия направи серия от четири поредни гейма, за да триумфира, като пласира 29 печеливши удара и допусна едва 15 непредизвикани грешки.

"Стана отличен мач за мен. Сервирах много добре. Единственият път, когато загубих подаването си, беше при 5:2 в първия сет, което не беше от съществено значение. Радвам се, че първи път съм на четвъртфинал в Австралия. Това е страхотно постижение за мен. Искам да се развивам, но крачка по крачка. Хубаво е, че свърших за час и половина. За финалната фаза на всеки турнир от Големия шлем е важно да приключваш всеки един мач по-бързо при възможност.

Когато играеш срещу Макензи, често се налага да се защитаваш. Знаех, че трябва да играя с повече ниски топки, когато той удря здраво топката и е агресивен. Ако му предоставяш високи топки, ще се разбие. Показа го и в този мач в някои ситуации, но аз не му предоставих много. Опитвах се да се задържам възможно най-дълго в разиграванията. Успях да се възползвам от шансовете си. Просто нещата ми се получиха", коментира Медведев.

Следващият му съперник ще бъде поставеният под номер 7 сънародник Андрей Рубльов, което гарантира класиране на руснак на полуфиналите.

Рубльов отстрани 24-ия в схемата Каспер Рууд (Норвегия) с 6:2, 7:6(3) и отказване на съперника заради мускулно разтежение в областта на корема и също ще дебютира в топ 8 в "Мелбърн Парк".

Руснакът доминираше в първия сет, а във втория пропиля аванс от 3:1 и допусна обрат до 3:5, след което отново успя да изравни, а в тайбрека не даде много шансове на съперника, който реши да не продължи след 87 минути на корта.

Така след класирането на Аслан Карацев за четвъртфиналите вчера за първи път в историята на Откритата ера на тениса трима руснаци достигнаха до топ 8 в турнир от Шлема.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини