Осака и Серина се измъкнаха с победи в три сета



14-02-2021 08:29 | Tennis24.bg

Две от фаворитките за титлата на Australian Open Наоми Осака и Серина Уилямс имаха сериозни предизвикателства в осминафиналите на турнира, но все пак успяха да стигнат до трисетови победи.

Шампионката от 2019 година Осака загуби първия сет срещу испанката Гарбине Мугуруса с 4:6, но взе втората част с 6:4 и вкара мача в решаващ трети сет. В него Мугуруса проби и имаше два поредни мачбола при 5:3 на сервис на Осака, но японката успя да ги отрази. След това испанката сервираше за мача при 5:4, но третата поставена в схемата върна пробива и взе общо четири поредни гейма, за да стигне до крайния успех след близо два часа игра.

“Днес направих може би твърде много непредизвикани грешки, но трябваше да го направя, защото не можех да ѝ давам никакви къси топки, които тя щеше да завърши”, сподели след успех Осака, която на четвъртфиналите ще се изправи срещу тайванката Су-Уей Сие, която продължи изненадващия си поход в Мелбърн с победа над 19-та поставена Маркета Вондрушова с 6:4, 6:2.

Серина Уилямс също имаше тежка задача срещу седмата поставена Арина Сабаленка от Беларус. Американката взе откриващия сет с 6:4, но стигна само до два гейма във втората част, спечелена от Сабаленка с 6:2. В решаващия трети сет. Уилямс дръпна с 4:1, но съперничката ѝ показа характер и успя да изравни. След това обаче Уилямс стигна до нов пробив и затвори мач след два часа и 9 минути игра. За носителката на 23 титли от Големия шлем предстои сблъсък с Ига Швьонтек или Симона Халеп.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини