Халеп навакса пасив от 2:5 във финалния сет и продължава напред



10-02-2021 15:19 | Tennis24.bg

Вицешапионката от 2018 година Симона Халеп се класира за третия кръг на Откритото първенство на Австралия. Поставената под номер 2 Халеп победи в драматичен мач представителката на домакините Айла Томлянович с 4:6, 6:4, 7:5 след малко повече от два часа и половина изтощителна битка на „Маргарет Корт Арина“.

Румънката изоставаше с 2:5 в решаващия трети сет, но направи страхотен обрат със серия от пет поредни гейма. Томлянович игра агресивно, но допусна 57 непредизвикани грешки срещу 37 за нейната съперникча, което повлия.

„Очаквах, че тя ще играе силово и агресивно. Тя е сериозна съперникча. Знаех, че мачът ще бъде труден, но това надмина очакванията ми. При 2:5 в третия сет се опитвах да се абстрахирам от резултата. Много исках да спечеля и не се предадох в нито един момент. Мисля, че бях по-силна психически от нея“, коментира Халеп.

За място на осминафиналите тя ще срещне 32-ата в схемата Вероника Кудерметова (Русия), която елиминира сънародничката си Варвара Грачова с 5:7, 6:2, 6:2.

„Не мисля, че съм играла срещу нея досега, така че ме чака ново предизвикателство. Ще погледам видео с играта , както правя срещу всяка съперничка. Най-важното е да се възстановя след този тежък мач и след два дни да съм на 100 процента физически“, коментира румънката.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини