Станаха ясни полуфиналите в ATP Cup



Станаха ясни полуфиналите в ATP Cup
Свързани турнири
Тагове
05-02-2021 13:54 | Tennis24.bg

Германия се класира за първия си полуфинал в отборната надпревара АТП Къп, след като острани действащия шампион Сърбия след успех с 2-1.

В първия двубой на сингъл Ян-Ленард Шруф доближи германците на една победа от място сред последните четири, надигравайки Душан Лайович след 3-6, 6-3, 6-4. Впоследствие световният номер 1 Новак Джокович се нуждаеше от задължителен успех над Александър Зверев, за да остави сърбите в играта и той го постигна, макар и трудно, с 6-7 (3), 6-2, 7-5 за над два часа и половина битка. В решителния сблъсък на двойки, Зверев и Щруф се справиха с тандема Джокович/Чачич след 7-6 (4), 5-7, 10-7, за да стигнат до полуфиналите в турнира.

Там ще имат за съперник Русия, победителят от група D. „Сборная“ е представен в съревнованието от Данийл Медведев и Андрей Рубльов, които са в топ 10 на мъжкия тенис.

В друг двубой, Пабло Кареньо Буста гарантира място на Испания сред полуфиналистите за втора поредна година. Той надигра гърка Михаил Перволаракис с 6-3, 6-4. В отсъствието на Рафаел Надал, който има проблеми в гърба, испанците, миналогодишни финалисти в турнира, се пребориха за място в следващата фаза чрез Кареньо Буста и Роберто Баутиста Агут. Стефанос Циципас се справи с Баутиста Агут след 7-5, 7-5, а в мача на двойки той и Маркос Каловелонис триумфираха след само един гейм и отказ на испанския тандем Кареньо Буста и Марсел Гранойерс.

Съперник на Испания на полуфиналите ще бъде тимът на Италия, който вече си гарантира място сред последните четири с две победи над Австрия и Франция преди последния кръг от срещи в група С. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини