Джокович обяви програмата си за сезона



21-01-2021 17:51 | Tennis24.bg

Световният №1 Новак Джокович ще открие сезона в началото на февруари, когато ще участва във второто издание на отборния турнир ATP Cup. Миналата година Ноле беше с основна заслуга за спечеления трофей от Сърбия, след като записа победи във всички срещи, в които участва. След това Джокович ще защитава друг трофей – този от Откритото първенство на Австралия. Шампионатът в Мелбърн започва на 8-ми февруари.

През март сърбинът ще играе в Дубай (15 март), след което ще лети за Флорида за участие в Маями Оупън (22 март). Белградчанинът е заявил 4 турнира на клей – Монте Карло (12 април), Мадрид (3 май), Рим (10 май) и „Ролан Гарос“ (24 май).

Програмата на Ноле през лятото се очертава да е интензивна. Той ще участва на Уимбълдън (28 юни), след което ще се опита да спечели медал на Олимпийския тенис турнир в Токио (26 юли). Следват турнирите в Синсинати, където е действащ шампион и US Open.

Наесен Ноле ще участва в Шанхай (11 октомври), Виена (25 октомври), както и на Финалите на АТП (ако се класира, 15 номеври). Сърбинът ще завърши сезона с участие за Купа „Дейвис“ (22 ноември).

Джокович си е поставил за цел да изравни Рафаел Надал и Роджър Федерер, които имат спечелени по 20 титли от Големия шлем. Ноле има 17 мейджър успеха.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини