Пиронкова се класира за Australian Open



13-01-2021 09:28 | Tennis24.bg

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова се класира за основната схема на Australian Open. В решаващ финален трети квалификационен кръг, Спортист №1 на България за миналата година надви с 6:4, 7:5 Маргарина Гаспарян (Русия), като по този начин заслужи мястото си в първия за сезона турнир от Големия шлем.

Двубоят беше изключително равностоен, но с опита и рутината си Пиронкова успя да се наложи в два сета. След разменени ранни пробиви българката осъществи решаващ брейк за 5:3 в първата част, след което сервирайки отрази точка за връщане на пробива и затвори сета с 6:3.

През втората част Гаспарян поведе с 2:0, но малко след това Пиронкова успя да изравни за 3:3. В 11-ия гейм Цвети направи нов пробив, след което сервирайки за успеха реализира четвъртия открил се пред нея мачбол, който я класира за основната схема в Мелбърн.

Квалификациите за Откритото първенство на Австралия, което ще започне на 8 февруари, се проведоха в Дубай. В Мелбърн България ще бъде представена от двама тенисисти – Цветана Пиронкова и Григор Димитров.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини