Ашли Барти се завръща на корта след 11 месеца пауза



Ашли Барти се завръща на корта след 11 месеца пауза
Свързани играчи
Тагове
07-01-2021 14:26 | Tennis24.bg

Световната номер 1 Ашли Барти ще се завърне на корта след продължителна пауза заради пандемията от КОВИД-19 и ще участва на турнир на WTA в Мелбърн преди Откритото първенство на Австралия, съобщиха организаторите.

24-годишната австралийка не е играла официален мач от февруари миналата година, след като реши да не защитава титлата си на "Ролан Гарос", а също така пропусна и Откритото първенство на САЩ в Ню Йорк, тъй като пандемията от коронавирус предизвика хаос в глобалния спорт.

Пандемията все още засяга тенис календара, като първият за годината турнир от Големия шлем в Мелбърн ще започне на 8 февруари, три седмици по-късно от планираното.

Барти, която задържа първото си място в световната ранглиста от миналата година, ще играе за първи път от 11 месеца на едно от двете състезания на WTA 500 от 31 януари до 6 февруари в Мелбърн, в който ще участват 49 от първите 50 в света при жените.

39-годишната американка Серина Уилямс също ще върне на корта. Тенисистките ще започнат да пристигат в Австралия от 15 януари и ще преминат задължителна 14-дневна карантина, преди да играят в подгряващите турнири в Мелбърн преди Откритото първенство на Австралия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини