Мугуруса мечтае за златен олимпийски медал с Надал



02-01-2021 18:18 | Tennis24.bg

Бившата №1 в света Гарбине Мугуруса разкри, че една от големите ѝ цели за годината ще бъде да си партнира с Рафаел Надал на Олимпийските игри в Токио. Заради пандемията с коронавирус, най-значимото спортно събитие беше отложено с 12 месеца. Олимпийският тенис турнир ще се проведе на кортовете „Ариаке“, където от години се провежда АТП 500 турнира „Пан Пасифик Оупън“ в Токио.

„Тенисистите сме късметлии, защото разполагаме с много турнири и нямаме нужда да водим специална подготовка за Игрите“, коментира Мугуруса пред Diario AS.

„За нас всеки път преди турнир от Големия шлем, усещането е като за Олимпийски турнир. Беше голям шок, когато Игрите бяха отменени миналата година. Надявам се, че тази година ще се проведат по план, в противен случай нямам представа дали изобщо ще се състоят“.

Родената в Каракас, Венецуела, тенисистка призна, че се надява да се включи в турнира на смесени двойки в тандем с Рафаел Надал.
„Целите ми до края на кариерата са да спечели всички турнири от Големия шлем, Олимпийски медал и да играя на смесени двойки с Надал на Игрите. Най-специалното нещо е да споделиш успеха“.

Любопитен е фактът, че Мугуруса и Надял се бяха разбрали да играят на смесени двойки на Игрите в Рио де Жанейро през 2016 г., но тогава Матадора се отказа в последния момент като превантивна мярка.

Самият Надал вече има златен Олимпийски медал на единично и двойки (с Марк Лопес). Ако с Мугуруса спечели и на смесени двойки, ще има пълен комплект Олимпийско злато.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини