Стефан Цветков: Светли празници с надежда за бъдещето



24-12-2020 17:11 | Tennis24.bg

Президентът на БФТ Стефан Цветков направи изявление относно изминаващата 2020 година и начина, по който тя се отрази на спорта и света като цяло. Ето и цялото изявление на Цветков, публикувано в официалния сайт на федерацията по тенис:

"Скъпи приятели,

Започнахме тази година с въодушевление след представянето на отбора ни на ATP Cup, с нови надежди, проекти и партньорства. Знаехме ли какво ще последва и как тази ужасна пандемия ще промени плановете на нашето тенис семейство и на света като цяло. Предполагахме ли колко време и енергия ще ни отнеме, за да запазим жив нашия любим спорт.
Въпреки препятствията, Управителният съвет, комисиите, служителите на БФТ, клубовете, треньорите, съдиите, състезателите, родителите останахме обединени и задружни и се справихме по възможно най-добрия начин с извънредните ситуации.
Благодаря Ви!
 
Благодаря на медиите и журналистите, които продължиха да отразяват обективно и с професионален интерес случващото се в българския тенис! Феновете на нашия спорт също доказаха любовта и верността си, въпреки, че бяха силно ограничени да присъстват на състезанията.

Няма да скрия, че някои от нашите партньори не проявиха ангажираност към тениса и не потвърдиха своите ангажименти. Не всичко е бизнес и цифри, които не бяха добри за всички през тази година, защото не трябва да се забравя, че тениса е и социален ангажимент със стотици хиляди практикуващи в България и стотици милиони практикуващи по света.

Това стана причина някои нови проекти да бъдат прекратени или отложени във времето, което ни постави в още по-предизвикателна ситуация.

Искрено се надявам, че предстоящата 2021 година ще ни мобилизира, ще даде нов старт на нашите дейности и проекти, ще допринесе за финансовата ни стабилност, ще реформира и подобри работата на офиса на БФТ и ще ни предостави възможност да работим с истински отдадени партньори за доброто на любимия ни спорт.

От сърце желая на всички здраве и топлина в предстоящите празнични дни и една наистина по-добра 2021 година!

Стефан Цветков
Председател на УС на БФТ"

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини