WTA обяви календара си за началото на сезона



19-12-2020 18:02 | Tennis24.bg

От WTA обявиха официално календара си за началото на сезон 2021. Заради пандемията от коронавирус, изготвеният календар е само за януари и февруари. Сезонът в женския професионален тенис ще започне с турнира в Абу Даби на 5 януари. Той ще продължи до 13 януари, а от 10 до 13 януари са предвидени квалификациите на Australian Open, които ще се проведат в Дубай.

След края на пресявките за турнира от Големия шлем в Мелбърн играчите ще се отправят за Австралия, където следва 2-седмична задължителна карантина.

Между 31 януари и 7 февруари в "Мелбърн Парк" ще се проведат едновременно два отделни подгряващи турнира, а на 8 февруари започва Откритото първенство на Австралия.

Интересното е, че във втората половина на Australian Open (от 15 февруари) ще се проведе отделен турнир в Мелбърн, в който ще могат да се включат отпадналите през първата седмица на надпреварата от "Шлем"-а играчи.

Организаторите на Australian Open вече потвърдиха тези дати и уточниха, че през 2021 година в Мелбърн играчите ще се борят за трофеите на сингъл и двойки, като ще има и състезание за тенисисти в инвалидни колички.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини