България може да приеме Купа Дейвис догодина



18-12-2020 19:09 | Tennis24.bg

Българската федерация по тенис получи покана да бъде домакин в плейофа срещу Мексико от Световната група II за Купа Дейвис. Страната ни трябваше да гостува отвъд Океана, но Комитетът за Купа Дейвис към ITF взе решение да размени домакинствата, като така уважи молбата за това, отправена от БФ Тенис.
 
Основен аргумент в нея беше вече взетото решение Мексиканската федерация да не домакинства срещу Великобритания за Купа „Били Джийн" през февруари. Причина за него стана проточилата се процедура по избор на президент на мексиканската централа, която доведе и до забавяне в организацията на предстоящия двубой.

По програма Мексико трябваше да приеме България между 5-и и 7-и март догодина, но според БФ Тенис и ITF, неяснотите около избора на президент и проблеми, свързани с Ковид-19, няма да доведат до нормални условия за провеждане на мача.

„БФ Тенис е готова да приеме плейофа срещу Мексико, след като през ноември вече проведе успешно турнирa ATP 250 Sofia Open", се казва в писмото, подписано от прeзидента на централата ни Стефан Цветков.

В отговор ITF потвърждава размяната на домакинствата и дава право на българската централа да избере кога да приеме Мексико – през март или септември 2021 г. БФ Тенис има право да потвърди или да откаже организирането на плейофа до 23-и декември.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини