Федерер не знае дали ще участва на Australian Open



Федерер не знае дали ще участва на Australian Open
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
14-12-2020 11:51 | Tennis24.bg

Роджър Федерер ще бъде до последно под въпрос за Откритото първенство на Австралия. Швейцарецът заяви, че двете операции на коляното в левия крак по-рано през годината все още не му позволяват да тренира пълноценно и той не е напълно готов за игра на най-високо ниво, предаде Ройтерс.

"Надявах се да бъда на 100 процента готов още през октомври, но и до ден днешен не съм. Не знам дали това ще се промени до Oткритото първенство на Австралия", заяви Федерер за швейцарските медии. Той беше обявен снощи за спортист номер 1 на Швейцария от 1950 година насам.

"Втората операция бе тази, която забави прогреса ми, но в последните няколко месеца такъв със сигурност има. Ще видим как ще се развият нещата. Продължавам да правя физиотерапия и полагам усилия за завръщането ми, но все още не знам как ще се чувствам по време на мач", допълни носителят на 20 титли от Големия шлем.

Шесткратният шампион от Australian Open, който на 8 август догодина ще навърши 40 години, не е играл от януари, когато загуби полуфинала в Мелбърн срещу Новак Джокович.

Откритото първенство на Австралия е насрочено за 18-31 януари, но вероятно ще бъде отложено за 8-21 февруари за прецизиране на протоколите срещу коронавируса. Има вариант и квалификациите за турнира от Шлема да бъдат проведени в Дубай.

"Ако турнирът бъде отложен, това със сигурност ще ми помогне", призна Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини