Вавринка е готов за финален щурм



12-12-2020 12:30 | Tennis24.bg

Стан Вавринка все още е гладен за успехи и има сили да спечели нова голяма титла. Това каза в интервю за „Скай Спортс“ треньорът на швейцареца Дани Валверду.

Вавринка, бивш №3 в света, спечели последната си титла през 2017 г., след което се подложи на операция на коляното, заради която отсъства няколко месеца и се срина до №263 в ранглистата.

„Когато сезонът беше подновен, Вавринка възвърна мотивацията си. Имахме възможността да си поставяме конкретни цели, заради които да тренираме и да се подготвяме“, каза Валверду, който е и бивш наставник на Григор Димитров.

„Последните няколко турнира за сезона бяха обнадеждаващи. Сега Стан е готов да тренира отново и се надявам, че можем да направим един пълноценен сезон догодина.

Вавринка е гладен за успехи. Искаме да направим един финален щурм в края на неговата кариера. Целта не е просто да се печелят трофеи, а Вавринка да се чувства, че играе на най-високо ниво. Ще бъде нереално да кажем, че целта е да се печелят турнирите от Големия шлем. Може ли това да се случи? Разбира се, че може“, добави венецуелският специалист.

„С неговия опит (на Вавринка), ако той се чувства конкурентен на топ играчите, тогава ще има шанс да постигне големи неща“, каза още Валверду.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини