Федерер гледа с нетърпение към Токио



07-12-2020 17:29 | Tennis24.bg

Златен медал от Олимпийските игри в Токио ще бъде сред основните цели на Роджър Федерер за сезон 2021. Носителят на 20 титли от Големия шлем не е играл от края на януари, когато се подложи на операция на дясното коляно, а впоследствие претърпя още една хирургическа интервенция на въпросното коляно. Швейцарецът вече се подготвя на пълни обороти за новия сезон и предстоящия Australian Open.

„Голямата цел е да участвам на Олимпийските игри. Това е много важно за мен. Може да прозвуча егоистично, но аз се радвам, че Игрите бяха отложени с една година“, коментира Федерер.

„Надявам се, че най-доброто за Олимпийските игри в Токио предстои. Това определено е една от големите ми цели за сезона. Надявам се, че ще успея да участва в Токио. Спомням си триумфа ми в Токио през 2006 на „Ариаке Стейдиъм“, точно където ще се проведе олимпийския тенис турнир“.

Роджър Федерер има два спечелени олимпийски медала. През 2008 г. той спечели злато на двойки, заедно със Стан Вавринка. Четири години по-късно спечели сребро на единично, отстъпвайки пред Анди Мъри на финала в Лондон.

Олимпийският турнир в Токио трябва да започне на 24 юли, което по-малко от две седмици след Уимбълдън.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини