WTA с ново лого и категоризация на турнирите



02-12-2020 14:50 | Tennis24.bg

Женската тенис асоциация (WТА) ще преименува категориите на своите турнири от следващия сезон, за да бъдат еднакви с тези на мъжката, което е знак за по-нататъшно сътрудничество между туровете след сезон. Освен това асоциацията смени и своето лого.

Световната здравна криза наруши сериозно тенис календара за 2020-а и предизвика призиви за сливане на управляващите органи - предложение, което беше добре прието както от WТА, така и от АТР.

Турнирите при жените са в пет категории - Premier Mandatory, Premier 5, Premier, International и 125K, докато АТР има турнири от Мастърс 1000, АТР 500 и АТП 250.

От сезон 2021 турнирите на WТА Premier Mandatory и Premier 5 ще бъдат категоризирани като WТА 1000, Premier ще бъде WТА 500, International ще бъде преименуван на WТА 250, докато 125K ще бъдат известни като WТА 125.

"Тази система позволява незабавно разбиране на турнирното ниво, като предоставя на феновете лесен начин да разберат и да се ангажират с турнирите," каза президентът на WTA Мики Лоулър пред Ройтерс.

"В допълнение към осигуряването на простота и непосредствено разбиране, това осигурява привеждане в съответствие с турнирната подредба на АТР, така че професионалният тенис да е последователен и да отразява същата система за именуване на турнирите, добави той.

Паричните награди и точките за световната ранглиста на преименуваните категории на WТА няма да бъдат променени, за да се изравнят с тези в АТР.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини