Тийм потвърди участие на Лейвър къп в Бостън



Тийм потвърди участие на Лейвър къп в Бостън
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
25-11-2020 13:51 | Tennis24.bg

Световният №3 и шампион от US Open Доминик Тийм потвърди, че ще участва на „Лейвър къп“ в Бостън следващата година. Надпреварата трябва да се проведе „ТД Гардън“ в периода 24-26 септември.

Тийм ще бъде част от селекцията на капитана на отбор Европа Бьорн Борг. Австриецът се присъедини към Роджър Федерер, който е другият сигурен участник.

„Лейвър къп е фантастичен турнир и се вълнувам, че ще бъда част от отбор Европа. Имах късмета да бъда от печелившия тим в две от предишните три издания на турнира – в Прага и Женева. Това е необикновена надпревара, в календара няма друга като нея. Надявам се да помогна на Европа да спечели титлата за четвърти път“, коментира Тийм.

Бьорн Борг също е доволен, че ще може да разчита на Тийм в опит Европа да продължи победната си серия в турнира, който за първи път се проведе в Прага през 2017 г.

„Дом имаше невероятен сезон. Той се представи на топ ниво и беше приятно да го видим с първа титла от Шлема. С него и Роджър вече имам сериозна основа, но със сигурност трябва да сме във върхова форма, защото моят приятел и съперник Джон Макенроу ще бъде по-мотивиран от всякога да победи пред родна публика“, каза Борг.  

Отбор Европа спечели предишните три издания на надпреварата – в Прага, Чикаго и Женева. Тази година турнирът трябваше да се проведе в Бостън, но беше отложен за следващата година заради коронавирус пандемията.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини