Руската машина Медведев е над всички в Лондон



22-11-2020 22:58 | Tennis24.bg

Данийл Медведев спечели Финалите на АТП в Лондон. В двубоя за трофея руснакът надви с 2:1 сета Доминик Тийм, в отделните части 4:6, 7:6 (2), 6:4 след близо 3 часа игра в „О2 Арина“.

В целия мач имаше само два пробива – един в петия гейм на първия сет, дело на Тийм, и един в петия гейм на третия сет, дело на Медведев. Впоследствие тези пробиви се оказаха достатъчни за печеленето на въпросните сетове. Втората част беше решена от тайбрек, в който Медведев спечели 7 последователни точки след пасив от 0:2.

За Медведев това е най-голямата титла в кариерата до момента. Любопитен е фактът, че руснакът беше непобеден през цялата седмица, през която записа победи над Новак Джокович, Рафаел Надал и над Тийм на финала.

За австриеца, шампион от US Open тази година, загубата е втора последователна на финал в Лондон. Преди 12 месеца той отстъпи, отново с 1:2 сета, пред Стефанос Циципас.

Това беше юбилейно 50-то издание на Финалите на АТП, както и последно 12-то в Лондон. От следващия сезон домакин на турнира ще бъде италианския град Торино.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини