Пет причини да гледате "Ролан Гарос" 2011



19-05-2011 02:10 | Николай Драгиев

Откритото първенство на Франция започва на 22 май и ще приключи на 5-и юни на кортовете на комплекса "Ролан Гарос" в Париж.

Надпреварата се очаква да бъде една от най-интересните в последните години заради битката между Новак Джокович и Рафаел Надал при мъжете за първото място в ранглистата. При жените пък няма изявен фаворит, а не малко са състезателките, които имат амбиция за триумф.

Ето няколко причини, заради които си струва да се гледа "Ролан Гарос":

1. Рафаел Надал трябва да покаже най-доброто от себе си.

Някакси неусетно Рафаел Надал не съумя да доминира в последните няколко месеца, така както правеше в последните години и по начина, по който се очакваше от него. Той записа няколко загуби, повечето от които срещу Новак Джокович. Единствената алтернатива пред него е да спечели "Ролан Гарос", ако иска да има шансове да запази първото си място в света.

Възможно е да наблюдаваме най-важния "Ролан Гарос" в кариерата на испанеца. По-вероятно е Надал за загуби статуса си на №1, ако Джокович стигне финалния двубой. И въпреки това все още има надежда за Надал да предотврати това.

2. Новак Джокович доминира, но все още не е №1

За разлика от Надал, Новак Джокович няма какво толкова да доказва на този турнир. С неговата досегашна серия от близо 40 поредни победи, на "Ролан Гарос", той може да доведе това постижение до най-доброто в модерната история на тениса. Титла в Париж ще гарантира на Джокович първото място в ранглистата. И въпреки че доказа безспорната си класа, той е длъжен да продължи да се развива.

3. Мария Шарапова се нуждае от титлата на "Ролан Гарос".

Шарапова със сигурност иска да спечели титлата в Париж, тъй като това е последният турнир от "Големия Шлем", който не притежава. В женската схема няма ясно изразен фаворит, но Шарапова е сред възможните победители. Шансовете й са по-големи заради отсъствието на сестрите Уилямс, което е първо за тях от доста години. Шарапова е безспорно е сред най-силните състезателки в последните години и тя трябва насочи всичките си усилия към толкова важната титла в Париж.

4. Сестрите Уилямс няма да играят.


И Винъс, и Серина Уилямс няма да играят във Франция, тъй като и двете имат травми. С тяхното отсъствие женската схема става много интересна и предполага повече неочаквани резултати. Доста състезателки получават възможност да се надяват за титла и може би без клана Уилямс предстои по-вълнуваща надпревара.

5. Предстоят две седмици на много емоции.

Определено в края на май и началото на юни "Ролан Гарос" ще приковава вниманието на всички. Ще запази ли статуса си на №1 Рафаел Надал? От друга страна - ще продължи ли Джокович да доминира? Много други въпроси също чакат отговор, а това значи че турнирът не бива да бъде пропускан.


Дерик Уилямс, Yahoo! Sports




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини