Турнирите в Австралия остават под въпрос заради Covid-19



18-11-2020 14:43 | Tennis24.bg

Правителството на австралийския щат Виктория не смята да допуска поне до Коледа чуждестранни състезатели по тенис, които ще участват в подгряващите турнири преди Откритото първенство на Австралия, съобщава местният вестник “Хералд Сън”.

А подобно политическо решение, което е базирано на ограниченията във връзка с коронавируса, може да разруши плановете за новия сезон в тениса. По-рано през този месец се появиха информации, че около 550 тенисисти, треньори и хора от техните щабове ще бъдат настанени в нещо като хъб в Мелбърн. След като преминат задъжителната карантина, те ще могат да вземат участие в турнирите, за които са се записали.

За момента не е ясно дали няма да бъдат отложени и турнирите в Сидни, Бризбън, Пърт, Аделаида, Канбера и Хобарт. Но така или иначе, ако играчите и техните щабове пристигнат по Коледа, то карантината им ще изтече с началото на Откритото първенство на Австралия и всички подгряващи турнири трябва да бъдат отменени.

В следващите дни Федерацията Тенис Австралия ще има поредица от срещи, за да намалят условията на правителството на щата Виктория, но доста от чиновниците се притесняват от нов скок на заразата, тъй като ще дойдат хора от всички точки на света.

Вариантът да се местят някои или всички турнири след края на Australian Open не се разглежда, тъй като това ще разруши календара за следващите месеци.

"Единственият вариант, който ми се струва удачен и реален е състезателите да дойдат колкото се може по-рано през декември. И организаторите на Откритото първенство да се заемат с всички детайли, които касаят провеждането на ранни турнири, настаняване и осигуряване на тренировъчни бази за играчите”, обясни министър-председателят на щата Виктория Даниъл Андрюс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини