Рафа Надал с категоричен успех на старта



16-11-2020 09:07 | Tennis24.bg

Световният номер 2 Рафаел Надал започна по ударен начин участието си на Финалите на АТП, след като победи дебютанта от Русия Андрей Рубльов с 6-3, 6-4 в първия си мач от груповата фаза.

Надал никога не е печелил престижния заключителен турнир, но даде заявка, че ще е сред претендентите за титлата тази година, записвайки успех над един от тенисистите в най-добра форма в Тура. 34-годишният испанец бе изключително солиден на собствен сервис, като не даде нито една възможност за пробив на съперника си, а от своя страна реализира по един пробив във всеки сет, за да стигне до чиста победа след час и 18 минути игра.

“Важно беше за увереността ми да започна добре. Да спечелиш в два сета помага. Сервисът ми бе много важен тази вечер, бях солиден. Нямах проблеми на моя сервис и това ми помогна да съм по-спокоен на ретур. Първият мач тук винаги е труден, а Андрей прави невероятен сезон. Освен това е страхотен човек, така че му желая всичко най-добро”, коментира след успеха Надал.

Във втория си мач от група Лондон 2020 Рафа ще се изправи срещу третия в света Доминик Тийм, който по-рано вчера надви Стефанос Циципас в три сета. От своя страна Рубльов, който има най-много титли (5) и победи (40) от началото на сезона, ще влезе в битка за оцеляване с Циципас. Двете срещи ще се играят във вторник. /БГНЕС




 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини