Надал: Твърдата настилка в зала не е идеална за моя тенис



14-11-2020 14:48 | Tennis24.bg

Носителят на 20 титли от Големия шлем Рафаел Надал коментира в навечерието на Финалите на АТП в Лондон, че се надява да промени негативните резултати от последните си участия в надпреварата. Припомняме, че заключителният турнир на 8-те най-добри е един от малкото значими трофеи, които липсват в богатата витрина на испанеца.

„Можем да откриваме извинения или причини, но в края на краищата, цифрите са си цифри. Мисля, че съм играл по-малко на закрито, отколкото на други места – без съмнение. Твърдата настилка в зала не е идеална за моя тенис още от началото на кариерата ми“, сподели Надал.

„Смятам, че мога да играя малко по-добре на закрито през последните години, отколкото в началото на професионалния си път. Но числата сочат друго и не мога да се оправдая. Надявам се това да се промени тази седмица“, добави испанецът.

Матадора е в група заедно с Доминик Тийм, Стефанос Циципас и Андрей Рубльов.

„Тъжно е, че играем без публика на този прекрасен корт. Това е нещо, което не е перфектно, но можем да играем тенис, така че не би трябвало изобщо да се оплакваме. Големи късметлии сме“, добави Надал, който в неделя след 22:00 часа ще започне кампанията си с мач срещу Андрей Рубльов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини