Финалът на Sofia Open е известен



13-11-2020 20:02 | Tennis24.bg

Вашек Поспишил ще играе срещу Яник Синер на финала на Sofia Open 2020. Дуелът между двамата стана факт, след като във втория полуфинален двубой Поспишил победи с 2:1 сета Ришар Гаске, в отделните части 6:7 (6), 6:2, 6:0. Срещата продължи близо два часа, в които Поспишил пласира 19 аса и не беше пробит нито веднъж.

„Щастлив съм, че извървях целия път до финала. Този турнир можеше отдавна да е приключил за мен. Още в първия кръг съперникът ми сервира за мача…Нещата обаче се обърнаха в моя полза и ето, че утре ще играя на финала“, коментира Поспишил след успеха над Гаске.

След изключително равностоен първи сет, в който пробиви нямаше, 34-годишният французин успя да се наложи с 8-6 точки в тайбрека и да поведе в резултата. За съжаление обаче, в началото на втората част Гаске започна да изпитва физически затруднения и спря да бъде равностоен на Поспишил. След 2:2 гейма във втория сет французинът не взе нито един гейм до края на двубоя.

„Беше много важно да го пробия. Когато това се случи в началото на втория сет получих допълнителна доза увереност, че мога обърна развоя на двубоя. Чувствах се добре физически и като цяло записах чудесна победа срещу много силен опонент“.

Във финала в събота Поспишил ще срещне 19-годишния Яник Синер, за когото това ще бъде дебютно участие в двубой за АТП титла.

„Ще се опитам да се наслаждавам на двубоя. Както вече казах, този турнир отдавна можеше да е приключил за мен. Синер е супер талант, ще се опитам да покажа най-доброто, на което съм способен. Говорим за финал на турнир, така че няма как да очаквам лесен мач“, добави Поспишил.
За канадеца това ще бъде трети финал в Тура след Вашингтон (2014) и Монпелие (2020). Поспишил, също както Синер, ще търси първа титла.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини