Яник Синер: В третия сет всичко ми се получаваше



12-11-2020 17:27 | Tennis24.bg

Яник Синер достигна до полуфиналите на Sofia Open при дебютното си участие в турнира. 19-годишният италианец направи впечатляващ обрат срещу третия в схемата Алекс Де Минор – 6:7 (3), 6:4, 6:1. В петък Синер ще се изправи срещу Адриан Манарино, а залогът ще бъде участие на финала.

„Когато играеш в такива мачове има допълнително напрежение. Опитах да намеря добър баланс на корта, може би в началото не ми се получаваше много, особено във важните точки. А в тях той играеше добре, движеше се бързо и правеше всичко по правилния начин“, коментира Синер на виртуална пресконференция след успеха днес.

„Бях подготвен, че Де Минор ще играе малко по-бързо в сравнение с Милано (миналата година). Успях да остана в мача ментално, да намеря баланса си. Особено в третия сет, когато всичко ми се получаваше.

Щастлив съм, че продължавам напред в турнира. Ще се опитам да се фокусирам върху двубоя утре, няма да бъде лесно, защото той (Манарино) играе силно. Левичар е, условията за игра в зала му подхождат на стила. Ще видим какво ще се случи. Ще говоря с моя треньор и ще подберем правилната стратегия за утре“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини