Манарино е първият полуфиналист в София



Манарино е първият полуфиналист в София
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
12-11-2020 14:38 | Tennis24.bg

Поставеният под №5 в основната схема Адриан Манарино се класира за полуфиналите на Sofia Open 2020. В първи мач от четвъртфиналите, левичарят от Франция се наложи в 3 сета над Раду Албот, в отделните части 6:2, 1:6, 6:3.

С тотално надмощие двамата си размениха по един сет, а във финалната трета част Манарино успя да направи ранен пробив, който съхрани до края. Това беше първи сблъсък между французина и молдовеца.

С успеха Манарино за първи път в кариерата си достигна до финалното каре в София. Негов следващ съперник ще бъде победителя от срещата Алекс Де Минор (Австралия, №3) – Яник Синер (Италия). При нов успех, французинът ще се класира за финал на АТП турнир за 11-ти път в кариерата си.

„Беше дълга година, в която нямахме много турнири за участие, но за сметка на това хвърлихме много усилия в подготовка. Сигурен съм, че всички се чувстват уморени в края на сезона“, каза Манарино на виртуалната пресконференция след двубоя.

„Честно казано не осъзнавах, че участвам в турнира за пета поредна година. При първото ми участие достигнах до четвъртфиналите. Още тогава условията на игра много ми допаднаха. Кортът е страхотен, организацията е на високо ниво. Започнах да идвам тук година след година. Сегашното ми участие със сигурност ще бъде по-специално, защото достигнах до полуфиналите. Играя с удоволствие на този турнир и съм щастлив, че ще участвам в нов двубой тук“, добави французинът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини