Синер срещу Де Минор на четвъртфиналите (обновена)



11-11-2020 19:18 | Tennis24.bg

Яник Синер се класира за четвъртфиналите на Sofia Open 2020. Една от младите надежди на италианския тенис записа чист успех срещу „щастливия губещ“ от квалификациите Марк-Андреа Хюслер – 6:3, 6:4, за малко повече от час игра. Синер показа изключително стабилна игра при сервис и за целия двубой не допусна да бъде пробит. В същото време той стигна до един брейк и в двата сета, което се оказа достатъчно за да продължи напред.

„Чувствам се отлично на корта, имам достатъчно енергия. За мен не е проблем, че играх два поредни дни, напротив. Предпочитам да играя ден след ден, така се чувствам по-добре на корта. Физически се чувствам добре и съм готов за утре“, коментира Синер след успеха.

„Той (Марк-Андреа) е страхотен играч, левичар е и е особено трудно да се играе срещу него на тези условия. Разчита много на началния си удар. Трудно е да намериш ритъм срещу играчи като него“.

На четвъртфиналите Синер ще срещне друг млад тенисист – третия поставен Алекс Де Минор, който по-рано днес стартира в турнира с двусетов успех срещу квалификанта Аслан Карацев. Любопитен е фактът, че именно Синер и Де Миньор играха на финала на миналогодишното издание на младежкия Мастърс в Милано, а успехът бе за италианеца.

„Той е много солиден играч, движи се отлично по корта. За последно играхме в Милано преди година. От тогава измина много време, и двамата успяхме да развием играта си. Утре ще бъде напълно различен двубой. Ще се опитам да сервирам добре, да пласирам топката дълбоко и да го движа по корта. Със сигурност това ще бъде най-тежкият ми двубой от началото на турнира. Но аз обичам да играя в зала, особено в края на годината, когато имаш много мачове зад гърба си“, каза Синер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини